در این سیستم از دیگ های آب گرم که قادر به تهیه آب داغ با دمای بالا (بالاتر از 250 درجه فارنهایت) می باشد استفاده می شود . این سیستم همچنین قادر است انرژی گرمایی دستگاه های مبرد جذبی را تامین نماید.
معایب این سیستم به شرح زیر می باشد:
با توجه به نکات ضعف و قوت سیستم های فوق پیشنهاد این مشاوره استفاده از دیگهای فولادی آب گرم خواهد بود.
سایر تجهیزات موتورخانه علاوه بر چیلرهای جذبی دایرکت فایر و دیگ های فولادی آبگرم عبارت خواهد بود از :
با توجه به این که ظرفیت تبرید چیلر های جذبی این پروژه نزدیک به 970 تن تبرید می باشد لذا با محاسبات زیر توان و ظرفیت پمپ های سیرکولاسیون را می توان تقریب زد.
میزان دبی آب برج برای هر چیلر:
85-64.4=20.6 F = دمای مرطوب هوا – دمای خروجی = اختلاف دمای Approach
96.8-85=11.8 F = دمای خروجی – دمای ورودی = اختلاف دمای Rang
لذا با توجه به طول مسیر پیش بینی شده از محل نصب چیلر های جذبی تا برج های خنک کن داریم:
برای پمپی با چنین مشخصات 35 برق لازم خواهد بود.لذا برای هر برج دو دستگاه پمپ با مشخصات فوق لازم است بنابراین در حالت کلی6 دستگاه در حال کار و دو دستگاه رزرو نیاز خواهد بود.بنابراین 8 دستگاه پمپ 35 نیاز خواهد بود.که تامین برق برای جهت 6 دستگاه لازم خواهد بود.در شکل زیر نمونه از پمپهای زمینی که جهت سیرکولاسیون برجهای خنک کن استفاده خواهد شد نشان داده شده است.
با توجه به این که برودت واقعی مورد نیاز برابر 970 می باشد.مقدار آب لازم جهت سیرکولاسیون در خطوط فن کویل ها و هوا ساز ها برابر خواهد بود با:
با در نظر گرفتن دو زون پمپاژ برای سیستم گرمایش و سرمایش خواهیم داشت:
دبی پیش بینی شده برای هر زون
بنابراین برای هر زون سه پمپ جهت سیرکولاسیون به مشخصات زیر و یک دستگاه به عنوان رزرو انتخاب خواهد شد.
برای هر زون پمپی با مشخصات فوق نزدیک به 11 برق نیاز دارد .لذادر حالت کلی نیاز به شش دستگاه در حال کار و دو دستگاه رزرو مورد نیاز خواهد بود.
در شکل زیر نمونه از پمپهایی که در سیستم سیرکولاسیون استفاده خواهد شد نشان داده شده است.
لذا براساس بار حرارتی محاسبه شده الکترو پمپ های زیر جهت سیرکولاسیون فن کویل ها پیشنهاد می گردد.
با توجه به محاسبات آبگرم مصرفی که در ابتدا شرح داده شد از 6 منبع کویل آبگرم ایستاده به ظرفیت 4000 در دو زون استفاده خواهد شد.
در شکل زیر نمونه ای از منابع کویلی آبگرم ایستاده نشان داده شده است.
محاسبات مربوط به سختی گیر پس از تهیه نقشه های فاز دوم و برآورد واقعی مصرفی وبررسی آزمایشات مربوط به کیفیت آب به صورت دقیق ارائه خواهد شد.
با توجه به این که عمده مصرف آب سختی گیر مربوط به برجهای خنک کن می باشدلذا عامل اصلی در ظرفیت سختی گیرها، مصرف برجهای خنک کن خواهد بود .که با در نظر گرفتن پرت آب به اندازه 1% آب در حال گردش در برج ها داریم:
لذا دبی آب مورد نظر 45.6 خواهد بود که با در نظر گرفتن سختی 300 آب موجود در محل پروژه ظرفیت سختی گیر به شرح زیر خواهد بود.
که بسته به ظرفیت های نزدیک موجود در برند های مختلف، این مقدار ظرفیت سفارش خواهد شد.
سختی گیر های رزینی موجود در بازار اساساًدر دو نوع نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک تولید می شوند.پیشنهاد این مشاور در ارتباط با نوع سختی گیرهای رزینی استفاده از سختی گیر تمام اتوماتیک است.هرچند که نگهداری و کار با این نوع سختی گیر ها نیروی متخصص تری را می طلبد اما همواره آب سختی گیری شده وارد سیستم خواهد شد و در صورت کاهش کیفیت عمل بک واش به صورت اتوماتیک انجام خواهد گرفت.
در شکل زیر نمونه ای از سختی گیر رزینی نشان داده شده است.
علاو ه بر این نوع سختی گیر، از سختی گیر مغناطیسی و مواد رسوب زدا و ضد جلبک نیز جهت کنترل کیفیت آب موجود در مدار گردش فن کویل ها و برج ها استفاده خواهد شد.
در شکل زیر نمونه ای از سختی گیر مغناطیسی نشان داده شده است.
به منظور تثبیت فشار سیستم و فراهم آوردن امکان انبساط حجمی آب در اثر افزایش دما در سیستم های بسته لازم است از منابع انبساط استفاده شود. که منابع انبساط به دو صورت باز و بسته مورد استفاده قرار می گیرد.
در مقایسه این دو نوع منبع انبساط موارد زیر قابل ذکر است
با توجه به مسائل فوق پیشنهاد این مشاور استفاده از منابع انبساط بسته می باشد.که برای هر کدام از دیگ هرکدام یک عدد و برای سیستم سرمایش دو دستگاه پیش بینی خواهد شد.که ظرفیت نهایی پس از طراحی سیستم پایپینگ اعلام خواهد شد.
با توجه به بخشهای مختلف مجزا در این پروژه وامکان واگذاری بخشهایی از پروژه و لزوم اندازه گیری مصرف انرژی در بخشهای مختلف از دستگاههای زیر جهت سنجش استفاده خواهیم کرد:
بی تی یو متر
این دستگاه اندازه گیری میزان مصرف انرژی در سیستم های سرمایشی و گرمایشی کاربرد دارد که در حالت کلی با اندازه گیری دو آیتم دبی و اختلاف درجه حرارت در لوله های رفت و برگشت سیستم های فن کویل وهواساز ها میزان مصرف انرژی برای واحد ها قابل استحصال است در شکل زیر نمونه ای از این دستگاهها نشان داده شده است.
برای مصارف آب سرد و گرم مصرفی نیز از کنتور های آنالوگ و برای مصارف گاز از کنتور های دیافراگمی استفاده خواهد شد.