برآورد تقریبی بارهای گرمایی و سرمایی

منطقه بندی سیستم هوارسانی
منطقه بندی سیستم هوارسانی
اردیبهشت ۲۱, ۱۳۹۹
برآورد تقریبی ظرفیت چیلرهای تجاری
برآورد تقریبی ظرفیت چیلرهای تجاری
اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۹

برآورد تقریبی بارهای گرمایی و سرمایی

برآورد تقریبی بارهای گرمایی و سرمایی

بارهای سرمایی

بارهای سرمایی ساختمان آن مقدار انرژی است که در فصل گرم باید برای خنک کردن فضاهای داخلی ساختمان و کنترل شرایط داخلی آنها ، صرف شود . بارهای سرمایی ساختمان شامل اجزای زیر است :

  • بارهای ناشی از چراغ ها ، اشخاص یا دستگاه های گرما زا ، که مستقیما به فضاهای داخلی وارد می شود .
  • بارهای ناشی از هوای تازه که در فصل گرم مقداری گرما را همراه هوا وارد فضاهای داخلی می کند.
  • دستگاه های سرد کننده باید بارهای بالا را خنثی کنند . بنابر این مجموع بارها به دستگاه سرد کننده وارد می شود و به این جهت بارهای سرمایی نامیده می شود . دستگاه های سرد کننده باید دو نوع گرما را خنثی کنند .
  • بارهای سرمایی محسوس که مستقیما و به طور محسوس اثر می گذارند .
  • بارهای سرمایی که به منظور کنترل رطوبت نسبی هوا و از طریق تقطیر رطوبت روی کویل های سرد کننده اثر می گذارند . بار سرمایی نهان عمدتا ناشی از رطوبت همراه هوای تازه و تبخیر بدن اشخاص است .

برآورد تقریبی بارهای گرمایی و سرمایی

بارهای گرمایی

بار گرمایی مورد نیاز ساختمان شامل انواع زیر می باشد:

بار گرمایی مورد نیاز ساختمان آن مقدار انرژی است که در فصل سرد باید برای گرم کردن فضاهای داخلی و کنترل شراط داخلی آن ها صرف شود بار های گرمایی ساختمان شامل اجزای زیر است.

بارهای ناشی از سطوح خارجی (شیشه ـ دیوار ــ سقف ـ کف) که به صورت فرار گرما از طریق انتقال ، وزش یا تابش از جدارهای خارجی ساختمان و سرد شدن فضاهای داخلی خود را نشان می دهد

بارهای ناشی از هوای تازه که در فصل باید صرف گرم کردن هوای تازه شود.

دستگاه های گرم کننده باید بارهای بالا را خنثی کنند . بنابرین مجموع این بارها به دستگاه گرم کننده وارد می شود و به این جهت بارهای گرمایی نامیده می شود که در جدول شماره 1 محاسبات سرانگشتی جهت محاسبه بارحرارتی و برودتی پروژه ارائه شده است.

ردیف طبقه مساحت کل نام فضا مساحت

جزء

تعداد نفرات متصرف بار حرارتی تخمینی

 

بار برودتی تخمینی مقدار هوای تازه
1 زیر زمین سوم 4415 پارکینگ 3578 50 715600 0 34000
انبار وسرویس بهداشتی 526 10 105200 0 2000
2 زیر زمین دوم 4415 پارکینگ 4415 60 883000 0 44200
3 زیر زمین اول 7411 پارکینگ 3704 50 740800 0 34000
آب درمانی واستخر و بدن سازی
سالن بیلیارد و بولینگ 70 195300 223200 1200
آشپزخانه  هتل و تالار 30 136500 410000 12000
رختشویخانه 10 21000 63000 800
فضا های نگهبانی و رختکن 20 66000 88000 300
4 طبقه همکف ونیم طبقه همکف 12938 فضای بازی کودکان
سالن های اجتماعات
رستوران ملل
لابی سالن اجتماعات
تالار مردانه
تالار زنانه
لابی هتل و فضا های اداری و کافی شاپ و سالن جاسات
رستوران سنتی
محل برگزاری نمایشگاه
طبقه اول 994 اتاق های اقامتی 994 60 347000 347000 900
6 طبقه دوم 1321 اتاق های اقامتی 1321 66 528000 528000 1000
7 طبقه سوم 1321 اتاق های اقامتی 1321 66 528000 528000 1000
8 طبقه چهارم 1321 اتاق های اقامتی 1321 66 528000 528000 1000
9 طبقه پنجم 1321 اتاق های اقامتی 1321 66 528000 528000 1000
10 طبقه ششم 955 اتاق های اقامتی 955 40 382000 382000 600
11 طبقه هفتم 820 اتاق های اقامتی 820 33 328000 328000 500
12 طبقه هشتم 820 اتاق های اقامتی 820 33 328000 328000 500
13 طبقه نهم 820 اتاق های اقامتی 820 33 328000 328000 500
14 طبقه دهم 746 رستوران 746 400 315000 350000 600

جدول شماره 1-برآورد بارهای حرارتی و برودتی و میزان هوای تازه طبقات

بار گرمایی مورد نیاز آبگرم

اما به جهت تعیین مقدار دقیق آبگرم مصرفی  و بارحرارتی لازم بایستی نوع و تعداد دقیق مصرف کننده ها در هر قسمت از بنا مشخص گردد. که با توجه به نقشه های فاز یک معماری تعداد مصرف کننده ها در طبقات مختلف بنا به شرح زیر تخمین زده شده و مبنای محاسبات برای اساس نهایی از جدول زیر خواهد بود.

برآورد تقریبی بارهای گرمایی و سرمایی

برای مثال زون اول زیر زمین سوم تاطبقه دوم

حداکثر مصرف آب گرم تعداد جمع
1 توالت و دستشویی عمومی 8 82 656
2 توالت و دستشویی خصوصی 3 42 126
3 سینک ظرفشویی 20 37 740
دوش 100 67 6700
هرپرس غذا(شستشو با دست) 1.5 560 840
هرپرس غذا(شستشو با ماشین) 2.5 560 1400
جمع 10462

جدول شماره 2-برآورد میزان آبگرم مصرفی زون 1

 

برای مثال زون دوم طبقات سوم الی دهم

حداکثر مصرف آب گرم تعداد جمع
1 توالت و دستشویی عمومی 8 6 48
2 توالت و دستشویی خصوصی 3 0 0
3 سینک ظرفشویی 20 6 120
دوش 100 103 10300
هرپرس غذا(شستشو با دست) 1.5 250 375
هرپرس غذا(شستشو با ماشین) 2.5 250 625
جمع 11468

جدول شماره 2-برآورد میزان آبگرم مصرفی زون2

لازم بذکر است ظرفیت دقیق میزان حرارت لازم جهت آبگرم مصرفی پس از تعیین دقیق مصرف کننده ها ونوع مصارف بر اساس  تعین خواهد شد.ارقام ذکر شده در جدول فوق صرفاً به عنوان برآوردی کلی از میزان آبگرم مصرفی خواهدبود.

برآورد دیگهای لازم جهت گرمایش و گرمایش آب گرم مصرفی

بنابراین پیش بینی می گردد سه دستگاه دیگ فولادی به ظرفیت 2500000 کیلو کالری در ساعت جهت تامین گرمایش و آب گرم مصرفی پروژه کافی خواهد بود.

محاسبات مربوط به حجم ذخیره منابع

زون اول

ظرفيت منبع V= 0.35 x 10462×0.8= 2929 gallon=11131 Lit.

با در نظر گرفتن محاسبات فوق 3 دستگاه منبع كوئل دار آبگرم ایستاده به ظرفيت4000 ليتر به ضخامت ورق 10  میلیمتر   انتخاب مي‌كنيم.

زون دوم

ظرفيت منبع V= 0.35 x 11648×0.8= 3261 gallon=12393 Lit.

با در نظر گرفتن محاسبات فوق 3 دستگاه منبع كوئل دار آبگرم ایستاده به ظرفيت4000 ليتر به ضخامت ورق 10  میلیمتر   انتخاب مي‌كنيم.

لذا جهت تامین آبگرم مصرفی کل پروژه از شش دستگاه منبع کویلی به ظرفیت تقریبی 4000 لیتر استفاده خواهدشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.