برآورد تقریبی بارهای گرمایی و سرمایی

منطقه بندی سیستم هوارسانی
منطقه بندی سیستم هوارسانی
اردیبهشت ۲۱, ۱۳۹۹
برآورد تقریبی ظرفیت چیلرهای تجاری
برآورد تقریبی ظرفیت چیلرهای تجاری
اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۹

برآورد تقریبی بارهای گرمایی و سرمایی

برآورد تقریبی بارهای گرمایی و سرمایی

بارهای سرمایی

بارهای سرمایی ساختمان آن مقدار انرژی است که در فصل گرم باید برای خنک کردن فضاهای داخلی ساختمان و کنترل شرایط داخلی آنها ، صرف شود . بارهای سرمایی ساختمان شامل اجزای زیر است :

  • بارهای ناشی از چراغ ها ، اشخاص یا دستگاه های گرما زا ، که مستقیما به فضاهای داخلی وارد می شود .
  • بارهای ناشی از هوای تازه که در فصل گرم مقداری گرما را همراه هوا وارد فضاهای داخلی می کند.
  • دستگاه های سرد کننده باید بارهای بالا را خنثی کنند . بنابر این مجموع بارها به دستگاه سرد کننده وارد می شود و به این جهت بارهای سرمایی نامیده می شود . دستگاه های سرد کننده باید دو نوع گرما را خنثی کنند .
  • بارهای سرمایی محسوس که مستقیما و به طور محسوس اثر می گذارند .
  • بارهای سرمایی که به منظور کنترل رطوبت نسبی هوا و از طریق تقطیر رطوبت روی کویل های سرد کننده اثر می گذارند . بار سرمایی نهان عمدتا ناشی از رطوبت همراه هوای تازه و تبخیر بدن اشخاص است .

برآورد تقریبی بارهای گرمایی و سرمایی

بارهای گرمایی

بار گرمایی مورد نیاز ساختمان شامل انواع زیر می باشد:

بار گرمایی مورد نیاز ساختمان آن مقدار انرژی است که در فصل سرد باید برای گرم کردن فضاهای داخلی و کنترل شراط داخلی آن ها صرف شود بار های گرمایی ساختمان شامل اجزای زیر است.

بارهای ناشی از سطوح خارجی (شیشه ـ دیوار ــ سقف ـ کف) که به صورت فرار گرما از طریق انتقال ، وزش یا تابش از جدارهای خارجی ساختمان و سرد شدن فضاهای داخلی خود را نشان می دهد

بارهای ناشی از هوای تازه که در فصل باید صرف گرم کردن هوای تازه شود.

دستگاه های گرم کننده باید بارهای بالا را خنثی کنند . بنابرین مجموع این بارها به دستگاه گرم کننده وارد می شود و به این جهت بارهای گرمایی نامیده می شود که در جدول شماره 1 محاسبات سرانگشتی جهت محاسبه بارحرارتی و برودتی پروژه ارائه شده است.

ردیفطبقهمساحت کلنام فضامساحت

جزء

تعداد نفرات متصرفبار حرارتی تخمینی

 

بار برودتی تخمینیمقدار هوای تازه
1زیر زمین سوم4415پارکینگ357850715600034000
انبار وسرویس بهداشتی5261010520002000
2زیر زمین دوم4415پارکینگ441560883000044200
3زیر زمین اول7411پارکینگ370450740800034000
آب درمانی واستخر و بدن سازی
سالن بیلیارد و بولینگ701953002232001200
آشپزخانه  هتل و تالار3013650041000012000
رختشویخانه102100063000800
فضا های نگهبانی و رختکن206600088000300
4طبقه همکف ونیم طبقه همکف12938فضای بازی کودکان
سالن های اجتماعات
رستوران ملل
لابی سالن اجتماعات
تالار مردانه
تالار زنانه
لابی هتل و فضا های اداری و کافی شاپ و سالن جاسات
رستوران سنتی
محل برگزاری نمایشگاه
طبقه اول994اتاق های اقامتی99460347000347000900
6طبقه دوم1321اتاق های اقامتی1321665280005280001000
7طبقه سوم1321اتاق های اقامتی1321665280005280001000
8طبقه چهارم1321اتاق های اقامتی1321665280005280001000
9طبقه پنجم1321اتاق های اقامتی1321665280005280001000
10طبقه ششم955اتاق های اقامتی95540382000382000600
11طبقه هفتم820اتاق های اقامتی82033328000328000500
12طبقه هشتم820اتاق های اقامتی82033328000328000500
13طبقه نهم820اتاق های اقامتی82033328000328000500
14طبقه دهم746رستوران746400315000350000600

جدول شماره 1-برآورد بارهای حرارتی و برودتی و میزان هوای تازه طبقات

بار گرمایی مورد نیاز آبگرم

اما به جهت تعیین مقدار دقیق آبگرم مصرفی  و بارحرارتی لازم بایستی نوع و تعداد دقیق مصرف کننده ها در هر قسمت از بنا مشخص گردد. که با توجه به نقشه های فاز یک معماری تعداد مصرف کننده ها در طبقات مختلف بنا به شرح زیر تخمین زده شده و مبنای محاسبات برای اساس نهایی از جدول زیر خواهد بود.

برآورد تقریبی بارهای گرمایی و سرمایی

برای مثال زون اول زیر زمین سوم تاطبقه دوم

حداکثر مصرف آب گرمتعدادجمع
1توالت و دستشویی عمومی882656
2توالت و دستشویی خصوصی342126
3سینک ظرفشویی2037740
دوش100676700
هرپرس غذا(شستشو با دست)1.5560840
هرپرس غذا(شستشو با ماشین)2.55601400
جمع10462

جدول شماره 2-برآورد میزان آبگرم مصرفی زون 1

 

برای مثال زون دوم طبقات سوم الی دهم

حداکثر مصرف آب گرمتعدادجمع
1توالت و دستشویی عمومی8648
2توالت و دستشویی خصوصی300
3سینک ظرفشویی206120
دوش10010310300
هرپرس غذا(شستشو با دست)1.5250375
هرپرس غذا(شستشو با ماشین)2.5250625
جمع11468

جدول شماره 2-برآورد میزان آبگرم مصرفی زون2

لازم بذکر است ظرفیت دقیق میزان حرارت لازم جهت آبگرم مصرفی پس از تعیین دقیق مصرف کننده ها ونوع مصارف بر اساس  تعین خواهد شد.ارقام ذکر شده در جدول فوق صرفاً به عنوان برآوردی کلی از میزان آبگرم مصرفی خواهدبود.

برآورد دیگهای لازم جهت گرمایش و گرمایش آب گرم مصرفی

بنابراین پیش بینی می گردد سه دستگاه دیگ فولادی به ظرفیت 2500000 کیلو کالری در ساعت جهت تامین گرمایش و آب گرم مصرفی پروژه کافی خواهد بود.

محاسبات مربوط به حجم ذخیره منابع

زون اول

ظرفيت منبع V= 0.35 x 10462×0.8= 2929 gallon=11131 Lit.

با در نظر گرفتن محاسبات فوق 3 دستگاه منبع كوئل دار آبگرم ایستاده به ظرفيت4000 ليتر به ضخامت ورق 10  میلیمتر   انتخاب مي‌كنيم.

زون دوم

ظرفيت منبع V= 0.35 x 11648×0.8= 3261 gallon=12393 Lit.

با در نظر گرفتن محاسبات فوق 3 دستگاه منبع كوئل دار آبگرم ایستاده به ظرفيت4000 ليتر به ضخامت ورق 10  میلیمتر   انتخاب مي‌كنيم.

لذا جهت تامین آبگرم مصرفی کل پروژه از شش دستگاه منبع کویلی به ظرفیت تقریبی 4000 لیتر استفاده خواهدشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Buttonتماس - بخش فروش